Генералът на „Старото лесничейство“

Кое е най-голямото коледно парти във футбола? Не е прочутият Боксинг дей (б.а. - 26 декември) с пълен кръг във Висшата лига. Не е и някъде в Бразилия.

За 16-и път поред стадион „Старото лесничейство“ събра 30 000 фенове на терена и трибуните. Знаете ли къде е той? У нас отдавна е популярен заради българската си връзка – това е стадионът на берлинския „Унион“. А може ли армия без генерал? Не може!

28_17

Ръководството на „Унион“ за четвърти пореден път покани на големия купон своя най-успешен треньор в историята – Георги Василев. Човекът, завел малкия тим до финал за купата на Германия през 2001 година. Човекът, кръстен Генерала, именно на „Старото лесничейство“.

Уникално беше – възкликна Василев от Берлин. - Няма как да опиша уважението, което показват приятелите ми от „Унион“. Винаги се радвам, когато се завръщам в Берлин.“

28_18

Заради гостуването на отбора срещу „Ерцгебирге“ (Ауе) празникът започна с 15 минути закъснение – за да могат всички фенове да пристигнат от гарата. И всички – 30 хиляди заедно запяха „Тиха нощ, свята нощ“.

%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0 28_11

И докато Генерала и семейството му участва в най-голямото футболно коледно парти, националът Симеон Славчев празнува на плажа в Дубай. В социалните мрежи звездата на азербайджанския „Карабах“ публикува снимки с приятелката си и шапки на Дядо Коледа. Но и че футболът изисква много повече – как работи здраво във фитнеса.

28_15

Колко може да е голяма любовта на един бразилец към България? Тиаго Силва винаги е казвал, че сърцето му е разделено на две. „Като всяка година искам чрез вестник „Труд“ да поздравя всички българи за празника – рече бившият ас на ЦСКА. - Нямам търпение да дойда отново в България. При мен е топло, правим барбекю и разказвам на семейството ми спомени от България. Наздраве на всички!“

Тиаго Силва взе български паспорт и изигра един мач за националния отбор – контрола срещу Турция. Заради него научи да пее „Мила родино“, който не е забравил и до днес. За съжаление ФИФА забрани повече участия – Тиаго имал двубои с младежкия национален отбор на Бразилия и кариерата му за България приключи бързо.

Рекордьорът по мачове в националния отбор Стилиян Петров също пусна коледно пожелание заедно с малкия си син – Стилиян-младши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ