Генерал Константин Попов се срещна в Граф Игнатиево със своя бивш инструктор

Водачът на листата на ГЕРБ-Пловдив област генерал Константин Попов се срещна днес с хора от третата възраст в пенсионерския клуб "Добро сърце" в село Граф Игнатиево. Сред присъстващите бе и бившият пилот - инструктор на ген. Попов и командир на ескадрила в Граф Игнатиево Илия Цонев, който му пожела успех, здраве, решителност и упоритост в делото, с което се е захванал. "Аз съм типичен военен, който сега навлиза в област, в която нямам опит - политиката. Имам обаче принципи, които ще отстоявам независимо от обстоятелствата", декларира чистосърдечно генерал Константин Попов. Той посочи, че иска България да е подредена държава с щастливи хора, а за да се постигне това, е необходимо "да продължим да надграждаме, а не да рушим".

Бившата кметица на Граф Игнатиево Радка Галунска попита генерала дали ще има работа за младежите от селото в Машинно-ремонтния завод "Георги Бенковски". Ген. Попов, че когато е бил началник на отбраната, първата сделка на кабинета "Бойко Борисов 2" е била да откупи предприятието от частна фирма и да го направи отново държавна собственост. По думите му вицепремиерът Томислав Дончев е разработил стратегия, според която заводът ще закупи лицензи за ремонт и на части от бойните самолети "МИГ-29" и това ще го направи много по-печеливш.

Ген. Константин Попов увери присъстващите, че и когато стане депутат, ще прави редовни срещи с тях, защото "хората дават сила". "Целият български народ мечтае точно за такива политици като вас - които са близо до хората, почтени, решителни, честни и с по-справедлива визия за бъдещето", заяви Христо Атанасов, пенсионер, писател и бивш радиомеханик на летището в Граф Игнатиево. Той пожела на ген. Константин Попов да е бъдещият министър на отбраната в следващото правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика