Генерал Радев хвърлил оставката си заради Ненчев (обзор)

Ген. Радев обясни на едночасова конференция мотивите за оставката си и състоянието на Военновъздушните сили. Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

Вероятната номинация на БСП и АБВ за кандидат-президент - генерал Румен Радев, който преди дни се отказа от поста си като командир на Военновъздушните сили, е напуснал заради министъра на отбраната Николай Ненчев. „Тръгнах си, защото не мога да остана подчинен на министър, който не поиска и не се вслуша в моята експертиза“, отсече генералът вчера. Обясненията му идват ден преди да се проведе пленумът на БСП, на който червените трябва да решат коя да е кандидатпрезидентската им двойка. Радев обаче отказа да отговаря на политически въпроси, защото още не бил издигнат за президент. „Когато официално ме номинират, тогава ще отговарям“, заяви той.

На въпрос дали днес ще мине през централата на БСП, докато червените се разбират за номинация, той лаконично отговори с „Не знам“. От думите му обаче стана ясно, че е готов да се бори за поста на „Дондуков“ 2. „Не излитам, без да съм готов“, каза той и допълни, че обича предизвикателствата.

Радев отвърна и на удара от Ненчев, че бил политическа фигура. „Бил съм бил политическа фигура. Интересно кой дава тези дефиниции за мен. Човек, на сайта на чиято партия виси следното описание - „Николай Ненчев е демократ, подготвен за битката с Русия, има силна воля и идеологическа чистота“, отсече генералът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика