Гениалните доктори „клъцни-срежи”

Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Под снимките в лъскавите списания често виждаме чии са прическата, роклята, макиажът, но работата на пластичните хирурзи обяснимо не се рекламира. Преди имената им се предаваха потайно от уста на уста, и до днес много знаменитости наивно се опитват да ни убедят, че разликата „преди и сега” се дължала на растеж на организма, на диети и т.н. Зад бляскавия външен вид обаче се крият майсторски корекции и знаем кои са истинските звезди, на които са задължени богатите и известните.

Гуруто на ринопластиката

Авторът на почти всички идеални звездни носове е Радж Канодия. Графикът на предприемчивия индийски емигрант е запълнен минимум за година и е невъзможно да се вмъкнеш в него, дори за огромни суми.

Докторът, завършил Чикагския университет, днес има репутацията на гениален ваятел и е безспорен авторитет сред професионалистите. Звездният му час настъпва през 2003 г., когато виртуозно възстановява носа на Камерън Диас след травма и затруднено дишане.

Звездата се обръща към него по медицински показания и в резултат получава предишния си обонятелен орган, дори по-хубав – удивително хармонизиращ на лицето й. Актрисата се отблагодарява на спасителя си, като разпространява името му. Дженифър Анистън е следващата и резултатът надминава очакванията.

Към Радж се устремява върволица от холивудски звезди, повечето от които желаят да поправят работата на други пластични хирурзи, и всеки път индийският гуру се справя блестящо – Ашли Симпсън, Скарлет Йохансон (въпреки че тя упорито се опитва да скрие това), сестрите Олсън, дори Ксения Собчак...

Д-р Канодия е против радикалните промени, предпочита постепенното преобразуване и разказва, че направил няколко операции на знаменита пациентка. В резултат никой не забелязал, че актрисата е променила формата на носа си – всички мислели, че е сменила прическата или цвета на косата си.

Днес Радж живее в разкошен замък в Бел Еър, който по нищо не отстъпва на лайфстайла на клиентите му. Има си градина, в която расте червен люляк, донесен от Индия. Отглежда магнолии и... скъпи автомобили. Обожава да сменя колите си – разноцветни ферарита със солидни мерцедеси. Основател е на легендарния клуб Roxbury в Бевърли Хилс.

При него няма отстъпки в цената, въпреки надеждите на землячките му от Боливуд. Строг лекар и принципен човек, на въпроса имал ли е идеални клиенти отговаря: „Аз”. Признава, че си е правил инжекции с ботокс (не му личи, че е прехвърлил 50-те), а гърбицата на носа не му пречи, въпреки шегата, че би се записал при специалист като него самия.

Съветва да ценим индивидуалността си, например бръчиците в ъглите на очите придават очарование и не си струва да бързаме да се избавим от тях. Пластичните операции и козметичните процедури може да станат опасни, те са като наркотиците, предупреждава той.

Създателят на мечтаните устни

Антъни Юн е светило след пластичните хирурзи, но редом с това е истинска звезда от шоубизнеса с участията си в популярни тв предавания, автор е на мемоарите InStiches, има тематичен блог.

Неговият асортимент от услуги е внушителен, но обича да повтаря, че основно за него е да създаде устните на вашите мечти, и то не огромни джуки, а ювелирна промяна на формата и добавка на пикантен натурален обем.

Той загърбва Бевърли Хилс, където конкуренцията е голяма, и открива собствена клиника в Детройт. Там прави това, което най-добре му се отдава – красиви устни и корекции на лицевия контур.

Фирмена услуга на спеца е липсата на дори микроскопична следа от хирургична намеса. Сам той с удоволствие коментира работата на колегите си, обсъждайки в различни тв токшоута и на страниците на блога си в туитър примери на различни пластики на звездите.

Тони обаче не разкрива имената на известните си клиенти, въпреки че цял Холивуд ги знае, тъй като по правило точно те не са обсъждани в критичните му обзори. Когато преди години журналисти от новинарски клюкарски портал го молят за мнението му, той разкрива истината за устните на някои звезди.

За Скарлет Йохансон например казва, че превъзхожда по сексапил Анджелина Джоли, а ако Бионсе се обърне към него с молба да увеличи устните й, той би я изгонил, тъй като няма смисъл да се променя природното съвършенство. Интересувало го как Линдзи Лоън, чиито устни приличали на две огромни възглавници, отделя време за пластични хирурзи между партитата и рехабилитационните центрове. Може би Ким Кардашиян имала натурално дупе, но устни – не, което било видно от снимка, на която тя изглеждала, сякаш е жилена от рояк пчели. Ева Лонгория пък би издържала успешно теста с целувка (ако устните напомнят гума, значи е пипал хирург). Джулия Робъртс използвала колаген още в далечната 1990-а, когато няма други „устноувеличители”, но въпреки това усмивката й е божествена и пленителна. Присила Пресли изглеждала като Джокера – Юн научил от доверени източници, че над нея се упражнявал неквалифициран лекар, използвал промишлен силикон, който бил арестуван за недобросъвестна практика.

Царят на вечната младост

Още се говори за триумфалното завръщане в професията на невероятно разхубавената Деми Мур, която така блестеше, че съблазни младия Ащън Къчър. Новата й външност е дело на ръцете на д-р Брайън Новак, който се приема за най-добрия специалист в света по подмладяване. На него се дължи пробивът на популярния днес прогресивен метод липофилинг, алтернатива на традиционната пластична хирургия. Състои се в това, че корекцията на контура и формите стават не с хиалурон, а с помощта на инжекция, съдържаща мазнини на пациента. С помощта на собствения материал специалистът кардинално променя контурите на лицето и скулите, прави корекции на носове и дори увеличава гърди! Смята се, че този метод е най-безопасният и не е операция в истинския смисъл – няма белези, шевове и рехабилитация.

Доказателство за факта, че д-р Новак знае как да спре времето, е преобразяването например на Гуинет Полтроу и Сара-Джесика Паркър, като неговият метод им дава основание да казват истината, че нямат хирургични интервенции.

Клиника „Иво Питанги”

Известно е, че в Бразилия има бум на пластичните операции. За патриарх в тази област е смятан проф. Иво Питанги, наричан бащата на съвременната пластична хирургия. Той почина на 90-годишна възраст през 2016 г., ден след като носи олимпийския огън в последния етап до стадиона "Маракана" и остави след себе си огромна империя и легенди за гениалността си. Към него за „ъпгрейд” половин век са се обръщали безброй звезди - от София Лорен до Том Круз.

Знаменитият център, който днес се оглавява от дъщеря му Жизела, е разположен в елитен район на Рио де Жанейро в сграда в колониален стил от 19-и век. Тук се извършва голям спектър от услуги в областта на пластичната и естетическата хирургия, както и реконструктивната медицина, стажуват хиляди специалисти от цял свят.

Подходът на Питанги предполага повишено внимание към постоперативната рехабилитация – физическа и психическа, а сградата прилича повече на разкошен санаториум. Към клиниката има отделен център за психологическа подкрепа.

Около клиниката денонощно дежурят папараци с надеждата да научат имената на звездните гости и по тази причина мерките за безопасност са железни – няма възможност да се доближиш до сградите на по-малко от километър. Въпреки драконовските мерки изтече информация, например че редовно се отбиват красавиците на Victoria's Secret и топмодели, между които Наоми Кембъл.

Независимо от огромния авторитет на центъра, „козметичните ваканции” в Бразилия излизат с 50% по-евтино, отколкото в аналогични американски клиники. Приживе Питанги посвещава един ден от седмицата на безплатна работа с пациенти, които не биха могли да си позволят услугите му. Сигурно тази практика съществува и днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл