Генчо Генчев представи потенциала на община Свищов пред 28 азербайджански компании

По покана на посланика на Република Азербайджан в Република България д-р Наргиз Гурбанова, кметът на Свищов Генчо Генчев в сряда представи потенциала на община Свищов пред 28 азербайджански компании.

В индивидуални срещи кметът на Свищов представи бизнес възможностите за инвестиции, като изтъкна геостратегическото местоположение на града и предимството, което има с прекия излаз на река Дунав - като важен международен воден път, свързващ Европа и Азия. Той презентира и свищовския икономическо-технологичния обществен парк, който има потенциала да се нареди сред модерните и предпочитани зони, предлагащи отлични условия за инвестиция. Азербайджанските компании проявиха интерес към минералните извори на територията на общината и вино производството в района.

Генчо Генчев имаше възможност да разговаря лично и с министъра на селското стопанство на Република Азербайджан Инам Керимов, който подчерта, че Република Азербайджан е готова да засили икономическото сътрудничество и търговските отношения между двете страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България