Ген. Андрей Боцев: Отчитаме 2018 г. като успешна за отбраната

Поддържането на необходимото ниво за изпълнение на въоръжените мисии в тясна координация с държавите членки на НАТО и Европейския съюз изискваше търсене на качествени и ефективни подходи за поддържане и развитие на отбранителните способности в контекста на новите предизвикателства. Изпълнението им през 2018 г. се проведе в съответствие с поставените цели и стратегическите документи в областта на отбраната.

Това заяви началникът на отбраната генерал Андрей Боцев на конференция за анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2018 г.

Основните подходи за подготовката бяха свързани с комплектоването с личен състав, въоръжение, техники и наличните ресурси. Независимо от съпътстващите ни трудности мога да заявя, че основните планирани мероприятия през годината са изпълнени, а резултатите от нашата дейност са положителни. Това ни дава възможност да отчетем годината успешна, каза още ген. Боцев.

На форума присъстват президентът Румен Радев и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България