Ген. Атанас Атанасов: Хора в МВР на високо ниво покровителстват каналджийството

"Хора в МВР на високо ниво покровителстват каналджийството и доказателство за това е фактът, че тази година отблъснатите мигранти са два пъти по-малко при увеличен миграционен натиск." Това обяви пред БТВ ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

По думите му с отстраняването на двама от шефовете на „Гранична полиция” – директорът Антонио Ангелов и заместникът му Йотко Андреев, не са отстранени хората, които покровителстват каналджиите. „Остана Радо Схемата”, обяви Атанасов, но не уточни на каква длъжност е Радо Схемата.

Според реформатора премиерът Бойко Борисов отново е доказал, че той е кадровикът на държавата и фактически той управлява МВР с призива ръководството на „Гранична полиция” да подаде оставка. „Видяхме безкомпромисния Борисов и безпомощната Бъчварова - това беше показано на българския народ”, уточни генералът.

Относно кандидата за президент на Реформаторския блок, който още не е излъчен, Атанасов обяви, че блокът ще излъчи независим човек, който ще връща закони и ще сезира Конституционния съд, когато са засегнати интересите на народа. Според него председателят на Народна партия "Свобода и достойнство"(НПДС), която е част от РБ, Корман Исмаилов не може да е кандидат, заради различията им по казуса с екстрадирането на турския гражданин Абдуллах Бююк. ДСБ се обяви срещу предаването на Бююк на турските власти, а НПСД го подкрепи. Освен това Касим Дал, създателят на НПСД, участва в митинга в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган.

„От ДСБ определихме, че има три равностойни кандидатури - проф. Велислав Минеков, Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. Те са опозиционно настроени към правителството и имат качеството да са независими. Те единствени се опъват на Бойко Борисов”, обяви Атанас Атанасов, но отказа да назове своя фаворит сред тези кандидатури.

Той коментира и кандидата за президент на левицата - ген. Румен Радев, и обяви, че той е кандидатура на лидера на АБВ Георги Първанов. Атанасов прогнозира, че след президентските избори настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова "ще излети".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България