Ген. Константин Попов: Ще имаме нови самолети след 3-4 години

Искаме да имаме най-доброто, което можем да си позволим. Ще имаме нови самолети след 3-4 години, да го кажем 3. Аз съм летял и на Ф16 и на други самолети, генерал Радев също. Това заяви председателят комисията по отбрана ген. Константин Попов пред Канал 3. Имаме много талантливи момчета, критикуват ни, че вложихме пари в МиГ и СУ, но трябва гарантираме авиацията в момента, разясни той.

Съдбата ни е свързала с Румен Радев, като президент няма да го коментирам, защото смятам, че позицията, която взима в момента не е правилна, каза още ген. Попов. Президентът трябва да събира хората, важно и отговорно е да си президент, нямаш право на пристрастност, на базата на различията трябва да намираш общ път, затова според мен президентът Радев може да направи повече. Желая му да успява повече. Парламентът е сърцето на демокрацията, там трябва да ходиш и да обединяваш. Раздорът не дава резултат, каза ген. Попов.

НАТО ще го има, отбраната е важна и суверенитетът на държавите в НАТО също е важен. Кой обаче може да коментира, че ситуацията ще е същата след 15 години, светът се въоръжава, подчерта той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България