Ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски: ВМА вече няма дългове

ВМА вече няма дългове. Това заяви пред журналисти началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС. В киносалона на Военномедицинска академия се проведе Общо събиране на личния състав на болницата - първото на новоназначения началник на ВМA, предаде БГНЕС.

"Тази тенденция е от поне последните 2 години, че генерираме приходи в плюс, което ни даде и възможност да изплатим оперативните ни дългове от май месец миналата година досега. Когато ген. Петров отстъпи от тази длъжност задълженията на ВМА бяха някъде около 16 млн. лв.“, уточни професор д-р Венцислав Мутафчийски. По думите му, лечебното заведение има повече приходи, с около 8 млн. лв.

В същото време ВМА, по негови думи, има и постижения в областта за привличане на нови кадри, закупуване на нова апаратура. Вече три от периферните й болници са снабдени с чисто нови маркови скенери.

Предстоят и ремонти на клиники, като на един от полуетажите, който към момента е свободен, ще бъде изградена модерна онкологична клиника. Общо броят на полуетажите, които не са ремонтирани, са 11, плюс операционния блок. ВМА е включена и в програма за обновяване на спешните центрове и половината от спешния център ще бъде обновен по нея, а другата половина от ремонта ще бъде със средства на болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България