Ген. Радев бори монополите

Кандидатът за президент на БСП обеща да създаде Съвет за икономическо развитие

Примката все повече се затяга и малките предприятия се задушават, обясни генералът

Ген. Румен Радев се срещна с представители на микро-, малкия и средния бизнес и сподели позицията им, че монополите трябва да бъдат разрушени.

“Трябва да разрушим монополите, защото те пресират малкия и средния бизнес, и да създадем предвидима среда за развитие.” Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на среща с представители на малкия и средния бизнес.

Според него за страната ни е изключително важно да има производство и перспективи за развитие. “Моят основен приоритет е сигурността, а без икономика и развитие на бизнеса няма сигурност. Гръбнакът на нашето общество са микро-, малките и средните предприятия - 1,5 милиона българи се прехранват от тях”, категоричен бе кандидат-президентът.

По думите му другият основен проблем на бранша е големият административен натиск и регулациите. “Големите фирми имат ресурс да отговорят на все по-големите изисквания, но малките предприятия няма как да го направят. Примката все повече се затяга и малките предприятия се задушават, а именно те трябва да се стимулират”, обясни генералът.

Той бе категоричен, че ако стигне до “Дондуков” 2, ще създаде Съвет за икономическо развитие, който да работи с малките предприятия и инвеститори.

По време на среща с ръководството на КНСБ вчера генералът обяви, че не подкрепя споразумението СЕТА.

“СЕТА защитава интересите на корпорациите, но не и правата на работещите. Категорично съм против това”, отсече Радев. Той обеща, че ще защитава всяко нарушено трудово, социално и синдикално право на всички български граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика