Ген. Радев: Лепят ми етикети, след като съм военен, трябва да съм прост

Генерал Румен Радев е номиниран за държавен глава от структури на политическа партия.

„Наши политици с лека ръка лепят етикети – след като е военен, значи по презумпция е прост и за него няма място в такова сложно нещо като политиката”, коментира кандидатът за президент на левите ген. Румен Радев.

„Такива хора налепиха етикети с цени на нашата индустрия, енергетика, „Балкан” и ги разпродадоха за жълти стотинки. Така че благодаря за такива квалификации по мой адрес”, каза още той.

По-рано днес ген. Радев получи подкрепата и на партията на Георги Първанов АБВ.

Ще работя българинът да се чувства горд, че живее в тази държава и че тя има лице и гръбнак в чужбина, допълни Радев.

По думите му България може да участва активно във формирането на европейската и международната политика, но на базата на националните ни интереси.

На въпрос къде се намира Русия в неговите външнополитически приоритети, Радев уточни, че България не трябва сама да си създава врагове.

„Трябва да търсим баланс, добри отношения и гаранция за сигурността си с всеки един съсед, особено с такива фактори, каквато е Русия”, добави той.

Радев заяви, че във вътрешнополитически план ще работи за ясно разделение на властите, което е гаранция за демокрацията.

Друг важен акцент във вътрешната политика на ген. Радев би била пълноценната военна подготовка и социалната осигуреност на служителите в отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика