Ген. Радев: Ще стана президент за доброто на България

България има нужда от държавен глава, чийто основен приоритет е сигурността, убеден е бившият шеф на ВВС

„Ще стана президент за доброто на България“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев в препълнената зала „Възраждане“ в гр. Габрово. Той обясни, че страната ни има нужда от държавен глава, чийто основен приоритет е сигурността поради случващото се в световен мащаб и близо до нашите граници. По думите му управляващите използват именно тази тема, за да всяват страх в хората, "за да не загубят властта си“, обясни ген. Радев. Той категорично се обяви против воденето на подобна политика. „Управляващите нямат дългосрочна стратегия по отношение на сигурността. Такава обаче трябва да бъде изготвена и обществото да бъде запознато с нея“, посочи той.

Кандидатът за президент посети и градовете Трявна и Дряново, където бе посрещнат от жителите им. „Победа, ген. Радев. Зад вас сме!“ - с тези думи хората в Трявна изразиха своята подкрепа за него. Дряновци не скриха своето разочарование от управляващите и пожелаха на ген. Румен Радев, когато стане президент, да защитава интересите на обикновените хора. „Клел съм се във вярност на държавата. Целият ми живот е минал с тази клетва. Късно е вече да се променям. Затова няма да ви предам“, им каза кандидатът за президент.

На среща с кметове в гр. Троян ген. Радев заяви: „Развитието на малките общини за мен е критерий за цивилизоваността на едно общество. Ако не обърнем внимание и на малките общини, няма бъдеще за България“. По думите му през последните години се виждало, че ресурсите са насочени към големите центрове, а в световен мащаб критериите за напредък на една държава е развитието именно на малките общини.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика