Ген. Румен Радев при среща със запасни офицери: Трябва да върнем гордостта на Българската армия

Трябва да върнем достойнството и гордостта на Българската армия, да държим на отвоюваното с цената на живота си. България има нужда от модерни и боеспособни въоръжени сили. Това заяви генерал Румен Радев - кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитети и подкрепен от БСП, на среща със запасни офицери в София. Разговорът бе по повод Деня на българските военновъздушни сили. Радев беше  посрещнат под звуците на „Велик е нашият войник“.

Според генерала трябва да имаме възможност с нашите ВВС да защитим териториалната цялост на страната ни и суверенитета си.

„В момента армията ни е малобройна, зле окомплектована, с масово напускащи кадри. Хаосът в държавата, липсата на правила, на ред, ширещата се битова престъпност отчайват хората и те търсят промяна. Това поражда и надеждата, че именно човек от сектор сигурност ще бъде най-полезен на страната ни като президент“, каза още ген. Радев.

След разговора си с офицерите той отиде на среща с граждани в Северния парк. На нея стотици софиянци от всички възрасти заявиха своята категорична подкрепа за кандидатпрезидентската двойка с номер 13.

„Вярваме че ген. Радев и Илияна Йотова ще защитават националните интереси и няма да служат на чужди държави и разузнавания, няма да обезкървяват българската армия и да разочароват българските граждани“, заяви пред събралите се председателят на БСП-София Калоян Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика