Ген. Румен Радев: Целя се към всички българи, които мислят за България, здраво стъпила на своите национални интереси

БСП избра генералът за кандидат-президент

"Целя се към всички българи, които мислят за една България, здраво стъпила на своите национални интереси." Това каза бившият командир на Военновъздушните сили на Република България о.з. генерал-майор Румен Радев преди началото на заседанието на Националния съвет на ПП АБВ, цитиран от "Фокус".

„Тук съм, за да обсъдим възможностите за една по-широка коалиция. В тази битка всеки глас е важен. В края на краищата целта е да работим всички за България“, заяви Радев.

Запитан в какъв кръг избиратели извън АБВ и БСП се цели, той посочи: „Аз се целя към всички българи, които мислят за България, една България здраво стъпила на своите национални интереси, лоялен член на НАТО и ЕС с ефективни способности и самостоятелна активна външна политика“.

На заседанието Радев беше посрещнат от президента Георги Първанов.

Председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 Георги Първанов коментира, че няма значение от кого е дошла кандидатурата на ген. Радев, защото всички политически лидери на партиите, които го подкрепят ще носят своята отговорност за нея.

„Това е безсмислен спор. Кой е споменал пръв името е спор, който остава на заден план. Аз съм поздравил организациите на БСП за номинациите, които са направени. По-важното е, че това е една кандидатура – равно отдалечена, кандидатура на една коалиция, която е равностойна от много силни партии, доказали, че могат да правят добре избори. Кандидатура, която наистина може да ни обедини – не само нас, но и голяма част от българското общество“, коментира още Първанов.

„Имам всички аргументи да подкрепим ген. Радев, защото той е една силна, убедителна кандидатура като професионалист, като гражданин, като голям български патриот, като човек. С други думи – печеливша кандидатура и възможност за добър президент“, заяви Първанов.

"Ген. Румен Радев е кандидатура, която може да обедини не само лявото пространство, но и голяма част от българското общество", каза Първанов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика