Геоложките сондажи в подножието на Царевец продължават

Дейностите по предстоящото укрепване на свлачищен участък ще са до петък

До края на седмицата ще продължат геоложките сондажни дейности, свързани с предстоящото укрепване на свличането на земна маса в подножието на Царевец. Във всеки от дните до 30 март включително улица „Св. Климент Охридски“ във Велико Търново ще бъде временно затворена за времето 9,00 до 16,30 ч, или до приключване на работата. Ограничението се отнася за участъка от площад „Цар Асен I“ до кръстовището край църквата „Св. Четиридесет мъченици“.

Поради ремонтните дейности на улица „Читалищна“, която също е затворена за движение, два са вариантите за обходни маршрути в двете посоки между Велико Търново и Арбанаси – през Южния пътен възел, кв. „Света гора‘ и обиколния път зад Царевец, или през с. Шереметя.

Сондажите налагат временни промени и в движението на градския транспорт. За периодите, в които ул. „Св. Климент Охридски“ е затворена, автобусна линия №5 няма да преминава през старата градска част. Крайна спирка на автобусни линии с номера 50 и 110 ще е площад „Цар Асен I”.

След края на геоложкото изследване, по улица „Св. Климент Охридски“ ще бъде въведена временна организация на трафика. В стеснението, където е пропадналият тротоарен участък, движението ще се осъществява в една лента и ще бъде регулирано със светофар. Монтирани ще бъдат пътни знаци, които да осигурят безопасното преминаване на пешеходци.

Проектирането на укрепителните дейности започва през следващата седмица. Щом бъде готов, проектът веднага ще бъде внесен за съгласуване със съответните държавни институции, а реализацията му ще стартира непосредствено след получаването на положителни становища.

През следващата седмица започва и частичен ремонт на асфалтовата настилка по обходния път зад крепостта Царевец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България