Георги Воденичаров – Кико е привлечен към наказателна отговорност за автокражба

Продължава издирването на съучастника му Светослав Петков – „Лъвицата"

Георги Воденичаров-Кико е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1 и т. 3, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3и т. 4, вр. чл. 346, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК, за това, че: на 25.09.2018 г., около 03.30 часа, в гр. София, ул. „Борис Арсов“ 12, пред комплекс „Буена Виста“, действайки в условията на съучастие с друг известен „автокрадец“ – Светослав Петков – „Лъвицата“, е отнел чужд лек автомобил – „БМВ“, модел „740“, от владението на И. И., без съгласието на собственика и с намерени да го ползва, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

За да проникнат в превозното средство, двамата обвиняеми взломили предната му лява врата, като за извършване на деянието използвали и друг автомобил – „БМВ“, модел „Х3“, управляван от Петков, с който той се отдалечил от мястото на извършване на деянието, следван от Воденичаров, който от своя страна шофирал отнетата кола. Малко по-късно последвало пътно-транспортно произшествие с участието на описаните по-горе два автомобила, както и на автомобил, управляван от служител на МВР.

След преследване в района на кв. „Студентски град“, Петков успял да избяга, като в момента е обявен за общодържавно издирване. На инкриминирания лек автомобил са нанесени щети от възникналото произшествие. Воденичаров е заловен, като по случая е образувано досъдебно производство и той е привлечен към наказателна отговорност.

Предвид високата обществена опасност на деянията и на извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Воденичаров за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 27.09.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Издирването на Петков продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право