Георги Гергов: България трябва да е мост между ЕС и Русия

България трябва да стане мост между Европейския съюз и Русия, призова председателят на Областния съвет на БСП-Пловдив Георги Гергов.

„България трябва да съдейства за отхвърляне на политиката на разделение и противопоставяне между ЕС и Русия, а не да участва в задълбочаването й!”, е категоричното становище на Гергов, а повод за него бе Докладът за състоянието на националната сигурност за 2016 година, в който се твърди, че Русия е една от основните външнополитически заплахи за България.

Според Гергов вече 10 години България е член на ЕС, а от 2004 г. и на НАТО, но същевременно стотици години сме с Русия. „Като членове на ЕС и НАТО трябва да заявяваме и защитаваме национални позиции и да провеждаме активна национална политика. Същевременно България трябва да бъде мост между ЕС и Русия и да работи за отхвърляне на политиката на разделение и противопоставяне, защото такава политика води до влошаване на добросъседските ни отношения и икономиката на страната. Не трябва да допуснем да бъдем въвлечени във военно противопоставяне между НАТО и Русия”, категоричен е почетният консул на Русия в Пловдив.

Георги Гергов смята, че БСП като партия, защитаваща националните интереси, трябва да отстоява българската история и култура, да съхранява славянските и православните корени на българската нация. „Това е и нашата пряка връзка с Русия и руския народ”, твърди областният лидер на БСП-Пловдив, според когото реалната заплаха за сигурността на България не е Русия, а бедността, демографската катастрофа и липсата на качествено и достъпно образование и здравеопазване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия