Георги Гергов: Загубихме готови избори, всички от върха в БСП да си ходят

Снимка: Юлиан Тодоров

Оставката на цялото Изпълнително бюро на БСП поиска областният лидер на социалистите в Пловдив Георги Гергов. Всички от върха да си ходят, отсече Гергов на влизане на извънредния следизборен пленум на БСП.

Той влетя на "Позитано" 20 бесен и се обяви категорично против това отговорността да се прехвърля по структурите на партията, защото това било "от болната на здравата глава", предаде Канал 3.

"Да се носи политическа отговорност за това, което се случи на тези избори. Не може - един път загубихме готови избори, сготвени!", възмути се Гергов.

Не може БСП да загуби тези избори и не трябваше, отсече социалистът. По думите му пленумът неслучайно се свиква в неподходящия момент, още преди да излязат окончателните резултати. Той се закани, че няма да допусне да се влезе в подготвените схеми на ръководството.

Междувременно стана ясно, че лидерът Корнелия Нинова е обявила, че подава оставка още при откриването на заседанието.

На влизане в "Позитано" 20 бившият лидер на БСП Михаил Миков също поиска оставката на Нинова. "Във всеки случай, трудно се прави избор, когато си има председател, който не е подал оставка. Не знам как се правят тези избори, като не е подадена оставката", коментира той.

"Трябва да има заседание на настоящия конгрес, на който да се обсъди ситуацията и да се получат оставките на сегашното ръководство", заяви и Атанас Мерджанов преди началото на пленума.

Представителите на вътрешната опозиция в БСП заявиха още, че сегашният извънреден пленум, свикан от Нинова, не е необходим преди да се обявят окончателните резултати. Според Мерджанов и Гергов това са схеми, които целят замитане под килима.

"Някой бърза да минимизира отговорността и да я прехвърли на структурите", категоричен е Мерджанов.

Според Антон Кутев пък загубата а БСП е "балъшка", а основната грешка е била авторитарното управление на партията, както и сбърканата кампания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България