Георги Кабаков - последният рефер без VAR в турнира

Българският рефер Георги Кабаков влезе в историята на Шампионската лига, като съдията, който свири един от последните срещи в турнира без VAR. Системата за видеоповторения ще дебютира в най-комерсиалната клубна надпревара в следващата фаза. Тогава започват елиминациите.

А в последния кръг от групите на Шампионската лига, българският съдия реферира "Валенсия" - "Манчестър Юнайтед" (2:1). Двубоят бе без значение и за двата тима. "Прилепите" се класираха за Лига Европа, а "червените дяволи" отиват на 1/8-финал в турнира на богатите.

Георги Кабаков се справи с двубоя, като вдигна четири жълти картона, от които три за гостите. Българинът трябваше да спира играта, заради 23 фаула на "Юнайтед", докато домакините се отчетоха с едва 6 нарушения.

Срещата ще се запомни и с действията на Фил Джоунс. В 46-ата минута бранителят се разписа във собствената си врата. Така той записа уникално постижение - има пет попадения за "червените дяволи", но и пет автогола.

След мача стана ясно, че Пол Погба от "Юнайтед" е пред завръщане в "Ювентус". Спортният италиански вестник "Тутоспорт" твърди, че от Торино ще отправят оферта за халфа, която ще бъде на стойност от 80 млн. евро. Бъдещето на френския национал на "Олд Трафорд" е повече от неясно. Погба е в конфликт с мениджъра Жозе Моуриньо вече няколко месеца. Специалния е готов да се раздели с полузащитника, като това ще реши проблема. Освен това, португалецът ще генерира пари, с които да привлече нов играч.

„Много момчета не бяха с нас срещу „Валенсия“ заради контузии – каза мениджърът. - Да съжалявам, защо? Четирима бранители са с травми, както и един нападател. Единствените здрави са Давид де Хеа и Неманя Матич. Халфът се нуждае от почивка. Ако играе, може да експлоадира. Имам очаквания към моите футболисти, особено към тези, които не играят редовно и ме питат защо. Това бе подходящ мач без никакво напрежение, в който да се докажат, а и в турнир, в който всеки иска да участва. В края подобрихме представянето си, когато направих някои промени, макар да не исках. Не съм доволен“.

Жозе задължително иска да подсили тима в защита. Висшата лига е в разгара си, а развръзката в Шампионската лига започва след два месеца. Това добре осъзнават и в „Ювентус“.

Италианският първенец допусна изненадваща загуба в Швейцария в другия мач от групата, който също бе без значение. „Йънг Бойс“ остана последен в подреждането, но подчини „Старата госпожа“ с 2:1. "Постигнахме целта си да спечелим групата - каза Масимилиано Алегри, треньор на „бианконерите“. - Няма значение кой ще ни се падне на 1/8-финалите, стига през февруари да бъдем в добра форма".

Това означава и окомплектован състав. Освен Погба, ръководството на тима иска да привлече и играч на... "Уулвърхямптън". Става въпрос за халфа Рубен Невеч. 21-годишният португалски национал е сънародник на голямата звезда в "Ювентус" Кристиано Роналдо, като другото общо между двамата е агентът Жорже Мендеш. През настоящия сезон Невеш има 15 мача и два гола във Висшата лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят