Георги Мараджиев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдивско

Снимка: Архив

Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив, съобщиха от пресслужбата на партията.

Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

Мараджиев, който е кмет на община Стамболийски, се е сдобил с 5 апартамента на морето по време на първия си мандат, установи разследване на БТВ. В данъчната си декларация Мараджиев е посочил, че е продал 6 декара земя край Цалапица за 2,5 млн. лева.

"За мен това е фиктивна сделка. Няма такава цена на земя в региона", твърди общинският съветник Атанас Мавродиев, който отдавна е в конфликт с кмета.

Въпросната земя е под халетата на предприятието на семейната фирма на Мараджиеви и тя е била купена от сина им при по-ниска данъчна оценка. Сделката е вписана в декларацията на кмета пред Сметната палата, за да се оправдае вероятно покупката на 5-те апартамента на морето, твърди Мавродиев. Според него на практика синът подарява пари на баща си. "А той откъде има 2,5 млн. лева", пита общинарят.

По случая има подаден сигнал и в Антикорупционната комисия, чийто нов шеф е досегашният главен прокурор Сотир Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България