Георги Михайлов от БСП ще бъде обвинен в умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори

Снимка: БНТ

Болницата, която е управлявал, натрупала над 24 млн. лв. задължения към доставчици

Главният прокурор поиска сваляне на имунитета на Георги Михайлов, народен представител от ПГ "БСП за България", за престъпления по чл. 219 ал.3 вр. ал. 1 НК (умишлена безстопанственост) и по чл. 220 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК (сключване на неизгодни договори).

В СГП са постъпили материали от извършена проверка от отдел „Икономическа полиция“ на СДВР, с предложение за образуване на досъдебно производство. От тях, както и от приложените договори за доставка на медикаменти и консумативи, е видно, че към 31.05.2018 г. задълженията на Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания - София /СБАЛХЗ ЕАД/ към всички доставчици са в общ размер на 24 359 808 лв.

В хода на проверката от служителите на СДВР е установено, че за периода 07.05.2015 г. – 19.04.2017 г. директор на болницата и управител на търговското дружество е бил Георги Михайлов, като в това качество той е сключил преобладаващата част от договорите, последица от които е посоченото финансово състояние на лечебното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право