Георги Тодоров довършва сезона на "Герена"

Георги Тодоров ще бъде треньор на „Левски“ до края на кампанията. Опитният специалист вече има три периода начело на „сините“, последният от които в края на миналото лято. Тогава той бе в ролята на асистент на Тодор Симов. Преди това Тодоров трябваше да закърпва положението след уволненията първо на Люпко Петрович, а след това и на Слаболюб Муслин. С него „сините“ имат 20 победи, 7 равенства и 1 поражение. Най-големият му успех е спечелването на купата на България след 2:1 над „Литекс“.

От „Герена“ все още мълчат по отношение на това кой ще застане начело на тима през лятото. Опцията Петър Хубчев обаче става все по-актуална. А последният любопитен слух от клуба е, че доскорошният селекционер вече стяга селекция за новата кампания.

В сайта на "сините" пък бяха разкрити и причините за раздялата с Дерменджиев.

"В плановете на ръководството на Левски влизаше дългосрочно сътрудничество с наставника. Причината обаче, поради която това няма как да се случи, е незадоволителното представянето на отбора в последно време. Загубата и представянето в последния шампионатен мач на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ срещу Берое наложиха спешните мерки, за да може тимът да бъде стабилизиран в оставащите срещи от плейофите в Първа Професионална Лига.

ПФК Левски благодари на Георги Дерменджиев за работата му и му пожелава бъдещи професионални успехи.

Георги Тодоров ще води отбора до края на сезона, като негов помощник-треньор ще бъде Красимир Петров. Останалите треньори от щаба на Георги Дерменджиев запазват постовете си и ще помагат на временния старши треньор Георги Тодоров."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ