Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

Поне година, година и половина таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни. Още от миналата година правителството и институциите изработват сценарии за всеки от двата случая - за споразумение или Брекзит без сделка. Това външният заместник-министър Георг Георгиев по Канал 3.

"За съжаление на 15-ти този месец видяхме, че предварителното гласуване в Британския парламент не се сбъдна според очакванията и желанията. По краткосрочните визи ЕС има компетентност. Това, което е важно за нас, е че за известен буферен период от време няма да се променят таксите за учение там и за вече уседналите там българи няма има промени - ще има разлики, но няма да има драстична смяна за условията за нашите граждани, които пребивават там", каза Георг Георгиев.

Той добави, че се очаква как ще протече новото гласуване във Великобритания, насрочено за 29 януари. "Важното е да кажшем, че правителството ни е готово със сценарий и по двата варианта - няма притеснения някой да се съмнява, че България не е подготвена", увери зам.-министърът на външните работи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България