Георг Георгиев: Преди 76 години България изписва със златни букви спасяването на 76 000 евреи

Преди 76 години България успява да изпише със златни букви спасяването на над 76 000 евреи. В момента сме свидетели на крайна война на популизъм и реторика, които застрашават демократичните ценности. Това заяви на брифинг заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев по повод Международния ден в памет на жертвите от холокоста, предаде БГНЕС.

"Историята има навика да повтаря събития. Ние като наследници сме нагърбени с отговорността да не допуснем отново подобни режими като фашизма, националсоциализма, комунизма", отбеляза в изказването си Георгиев.

Правителството е ангажирано да пресича всякакви вандалски актове в зародиш като издраскани паметници, изпочупени стъкла, като случая със Софийската синагога преди седмица, свастики, изрази и послания, които насаждат езика на омразата. Преди месец от Руската федерация отново излязоха със становище, че страната ни трябва да вземе по-строги мерки срещу поругаването на паметника на Съветската армия. Георг Георгиев заяви, че България винаги е чистела паметника и е реагирала своевременно след всяко надраскване на монумента в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика