Георг Георгиев пред „Труд”: Работим за признаване на пенсиите със САЩ

Георг Георгиев е на работно посещение в САЩ в периода 11 – 15 март.

България очаква конкретна дата за преговори за ОИСР

Абсолютно реалистично е да се започне работа в най-кратки срокове във връзка със Спогодба за социална сигурност със САЩ. Това заяви пред „Труд” преди да отпътува за Вашингтон зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. И допълни: „Нашият интерес от сключване на Спогодба за социална сигурност се определя от големия брой български граждани, които живеят и учат в САЩ и затова се работи от доста време. За правителството най-важни са правата на българските граждани и ние ще ги отстояваме.”

В момента имаме само Меморандум за сътрудничество между Департамента по труда на САЩ и Министерството на труда и социалната политика.

Зам.-министърът на външните работи е на работно посещение в САЩ в периода 11 – 15 март. Сред очакваните за обсъждане теми са разширяването на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и кандидатурата на България за членство в нея. "България очаква да получи конкретна дата за започване на преговори за присъединяване към ОИСР. Членството на страната ни в организацията е един от приоритетите на правителството", заяви още пред „Труд” Георг Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България