Георгe Иванов: Място на Македония е в ЕС и НАТО, но не за сметка на лош договор с Гърция

Вярвам, че истинското място на Република Македония е в Европейския съюз и НАТО и аз ще продължа да защитавам нашите стратегически цели. Това заяви македонският президент Георгe Иванов на срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Скопие. В същото време той подчерта за пореден път, че ЕС и НАТО в никакъв случай не трябва да бъдат алиби за един лош договор (с Гърция - бел.ред.), съобщава агенция МИА, цитирана от БТА.

Иванов е казал на Столтенберг, че Македония е изпълнила критериите за членство в НАТО през 2008 г. и оттогава страната има активен принос в международните мироопазващи мисии, като с това е заслужила мястото си в НАТО без нуждата от допълнителни условия.

Иванов и Столтенберг са обсъдили още текущата обстановка в Република Македония, както и реформите в отбраната и сигурността на страната с цел изпълнение на стандартите на НАТО.

Днес в Скопие Столтенберг ще разговаря още с премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, министъра на отбраната Радмила Шекеринска, лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа