ГЕРБ за вота на недоверие: Служебно правителство е пир по време на чума (обзор)

Управляващите демонстрираха добро настроение по време на дебатите за вота, тъй като правителството има необходимата парламентарна подкрепа. Снимка: Пламен Стоименов

Водната криза е от политическо безхаберие, заяви Корнелия Нинова

Ремонтират се 7 язовира

„Служебно правителство, това предлагате, а това е върхът на национална безотоговорност. Да чака Перник служебни министри да си сменят секретарките, след това пиарките, да си намерят кабинетите, да си сложат портретите, да се запознаят защо е кризата, а след това да я решават”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите за вота на недоверие в парламента и обобщи: „Това е пир по време на чума и ние няма да го допуснем”. По думите му точно в този момент страната най-малко се нуждае да остане без парламент, ако се наложи спешен ремонт на бюджета или на Закона за водите, примерно.

Преди това председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че водната криза в Перник е „пряка последица от безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на „Борисов” 3”. „Кризата не е природно бедстиве, а управленско”, заяви Корнелия Нинова. Социалистите обаче срещнаха подкрепа само от ДПС. „За последните две години и половина ГЕРБ избраха вместо нужните и необходимите реформи за България, популистко националистическо управление на страната”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Министърът на икономиката Емил Караниколов даде справка пред депутатите за ремонта на язовирите в страната. „Към момента се ремонтират 7 язовира, 58 са в процес на възлагане на такъв. Знаете, имахме последния един месец се наложи да отклоним малко работна сила в Перник”, каза Караниколов. И отбеляза, че след декларацията на Камарата на строителите, че ще помогнат с допълнително строители и техника, правителството отново ще се фокусира върху ремонта на язовирите.

Дебатите в пленарна зала продължиха близо 4 часа, а гласуването ще е на 29 януари, в сряда. Предварителните изчисления са, че срещу кабинета ще гласуват само БСП и ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика