ГЕРБ и БСП воюват за млади кадри

Политическата кариера на млад общински съветник от северозападната община Якимово сблъска организациите на ГЕРБ и БСП в Монтана. На миналите местни избори соц. партията издигна Деян Георгиев за кмет на общината с около 4000 жители.

Макар и с малко, той не спечели вота, но стана съветник. В последните месеци обаче младият общинар премина в редиците на ГЕРБ, а от БСП обвиниха опонентите си в кражба на кадри. „Не сме крали никого и нищо! Деян сам поиска да стане член на ГЕРБ и ние го приехме!”, заяви шефът на ГЕРБ в Монтана депутатът Дилян Димитров. Той обаче призна, че двете партии в последните години се съревновават за привличането на млади хора, особено в малките населени места.

„В селата има по 2-3-ма млади образовани младежи, стремим се да работим с тях, за да подготвяме кадри за съветници и кметове!”, каза депутатът. 36-годишният Деян Георгиев е завършил Стопанската академия в Свищов. Работел е в общинската администрация в Якимово, но след последните избори останал без работа. „Бях председател на БСП в Якимово, а после само член. Сам поисках да вляза в ГЕРБ. А от септември тази година съм и председател на ГЕРБ в Якимово!”, сподели младият съветник.

Преминаването си в управляващата партия той обясни лаконично „Причините са лични!”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България