ГЕРБ и БСП в спор кой е построил по-некачествени магистрали

ГЕРБ и БСП влязоха в своеобразен спор в парламента днес - кой е построил некачествените магистрални участъци. Меренето на силите започна с изказване на Кирил Добрев от „БСП за България“ при обсъждането на проекторешението за създаване на Временна комисия за установяване на пропуските и нарушенията в дейността на АПИ при изграждането на магистрали и пътища.

„Кажете ми магистрала, която да не е отворена и да не е затворена след това два месеца за ремонт“, попита колегите си от дясно той, подчертавайки, че магистралите са гордостта на кабинета „Борисов“ 1 и 2. "Целта на комисията за магистралите е да се види кой носи политическата отговорност и да отговори на българския народ колко струва гордостта на ГЕРБ", каза Добрев.

За отговор на трибуната излезе Цветан Цветанов, който направо заяви, че некачествените участъци са изградени при управлението на социалистите.

"Има участъци от магистралите, където леко се чувства дискомфорт, но това са участъците, строени от кабинета „Станишев", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че управлението на ГЕРБ е изградило 300 км. пътища и подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ има намаляване на катастрофите и инцидентите по пътищата.

„Служебният кабинет в момента - нали всички станахме свидетели на офертата, която беше по лота „Струма“ доколкото си спомням. Знаете ли къде бяха документите? В човека, който беше главен секретар на АПИ по времето на Станишев“, коментира още Цветан Цветанов.

В крайна сметка Народното събрание отхвърли предложението на БСП създаване на временната комисия със 101 гласа "против" срещу 93 - "за" и 25 „въздържали се“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика