ГЕРБ и БСП си поделиха зам.председателските места в новия общински съвет

Двете най-големи партии очаквано си поделиха зам.председателските места в общинския съвет. Новоизбраният местен парламент се събра на 28 ноември за второто си поред заседание, за да гласува ръководство и структурира постоянните общински комисии.

На заседанието съветничката от ГЕРБ Веселина Тонева, която влезе на мястото на избрания за втори мандат кмет на общината Стефан Радев, положи клетва и бе избрана за зам.председател на общинкия съвет. Колегата й от БСП Деян Дечев зае същата длъжност, за втори пореден мандат.

След 41-те съветници в Сливен най-голямата е групата на ГЕРБ - 17 души. Десет са съветниците от БСП. Нито една от двете групи не може да формира мнозинство и трябва да разчита на подкрепа от останалите си колеги, излъчени от 8 различни партии и коалиции. Близо половината от членовете на местния парламент за съветници за първи път. На най-млада възраст е Славена Шейтанова /25 г./ от ГЕРБ. Тя е студентка, работи няколко години като сътрудник на Мария Габриел в сливенския й офис. Дора Ескидарова, досегашен зам.директор на кукления театър в града, е най-възрастният съветник. Икономистката / 68 г./ е бивш управител на "Книгоразпространение" и бивш ръководител на отдела за култура в общината.

По предложение на председателя Димитър Митев заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на големия Стефан Данаилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони