ГЕРБ поискаха президентът да докаже, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

Снимка: Денислав Стойчев

Настояваме в следващите часове или най-много дни, до края на седмицата, президентът Румен Радев да предостави доказателства за събраните 1,6 млрд. лв. под формата на документи. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по повод твърдение на президента Радев за събрани просрочени вземания от служебното правителство от много години в сферата на енергетиката.

„Няма как това да не бъде документирано в Министерството на енергетиката“, посочи той. „Ако не го направи оттук нататък ще считаме, че освен г-жа Лъжа, имаме и г-н Лъжа“, заяви Биков. „Фалшивите новини, че чума няма, се повтаряха от лидера на БСП Корнелия Нинова - чума има и вече всички го знаем. Чума има и в стадото на баба Дора“, посочи депутатът. „Корнелия Нинова беше там без да ѝ е направена дезинфекция след това, защото имаше провокатори, които режеха маркуча за дезинфекция. Според нас те също са свързани с нея“, каза още Тома Биков.

Вероятно реакцията на президента Румен Радев е заради изследването на АИКБ, които нагледно са показали, че при управлението на ГЕРБ делът на сивата икономика намалява, а при други правителства се увеличава и то драстично, заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев.

„Делът на сивия сектор намалява по време на управление на ГЕРБ и се увеличава при други правителства“, обяви той. „По отношение на сумата от 1,6 млрд. лева, за които е станало дума днес, това наистина е огромна сума, която да бъде събрана за няколко месеца“, посочи Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика