ГЕРБ призова президента Радев да озапти служебното правителство

Лиляна Павлова

Апелираме към президента Румен Радев да озапти мераците на служебния кабинет в кадруването и разпределянето на обществени поръчки, заяви Лиляна Павлова по време на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Павлова посочи, че служебният кабинет е имал три основни задачи - да работи при условията на пълно затъмнение, затова да дава изявления без да има възможност да бъдат задавани въпроси, да работи безконтролно, без медии, без ясно и прозрачно да обявява своите действия и решения. Палова заяви, че служебното правителство ще бъде запомнено с партизираното кадруване „Дори след като приключиха изборите всеки ден се правят уволнения и назначения“, каза Павлова.

По думите й това е кабинет, който усилено работи в последните дни да заложи капани на новото правителство. Павлова уточни, че очевидно новото разпореждане на служебния кабинет е това - да заложи капани на новото правителство във всички сфери и области. „Със залагането на капани блокираха и европейското финансиране, дискредитираха АПИ, блокираха еврофинансирането за „Струма“. Направиха така,че магистрала „Хемус“ и ремонтите по нея да не могат да бъдат завършени до лятото“, уточни тя.

„Работейки на тъмно, без въпроси, безконтролно, ние всъщност не знаем колко още капани са заложени“, каза Лиляна Павлова. Тя призова да се преустановят всички обществени поръчки и анексирането на съществуващи договори. Павлова заяви, че единственото, което очаква ГЕРБ от служебното правителство е да довършат своя компрометиран мандат, за да може да има една стабилна политическа и икономически държава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика