ГЕРБ: След като няма нищо нередно в действията на Стоилов, защо БСП връщат дарението на брат му

Ние нямахме намерение да се занимаваме с тази тема, но след като колегите от БСП държат да се занимаваме, имаме няколко въпроса към тях и държим да ни отговорят конкретно, а не през някакви хвърляния на димки. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който коментира позицията на „БСП за България” относно депутата Георги Стоилов.

Първо – те твърдят, че техният депутат Стоилов не е имал бизнес отношения с брат си. Ние питаме – вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на брат си.

„Те твърдят, че той не е фактор в БСП. В този смисъл трябва да отговорят на въпроса защо тогава през 2013 г. е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие” в Русе? Това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци”, подчерта Биков.

„Трето – искаме да знаем дали е вярно, че през 2016 година е взривен автомобил „Лексус”, собственост на брата на депутата Стоилов, който обаче е бил управляван от г-н Стоилов. На четвърто място – след като считат, че няма нищо нередно в действията на Стоилов, защо тогава връщат дарението на брат му ?, попита Тома Биков. Според него, ако тези пари са чисти и всичко е наред, няма смисъл да бъдат връщани.

Справка в регистъра "Дакси" сочи, че Георги Стоилов е бил съдружник с Цветелина Светославова Стоилова в "Монарх мултигейм технолоджи" от 20 октомври 2011 г. до 25 септември 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика