ГЕРБ спечели още едно село в община Никола Козлево

Ïàâåë Äèíêîâ å íîâèÿò êìåò íà øóìåíñêîòî ñåëî Öàíè Ãèí÷åâî

Павел Динков, подкрепен от партия ГЕРБ, спечели изборите за кмет в село Цани Гинчево, което е част от шуменската община Никола Козлево. На извънредните местни избори в неделя за него са гласували 173 души или 74,9% от всички отишли до урната. Още двама конкуренти от БСП и Воля имаше за кметския пост.

40-годишният Динков живее заедно със семейството си в селото. Занимава се със земеделие и овцевъдство, но сега грижите за фермата ще паднат на брат му. Най-вероятно тази седмица ще положи клетва и вече обмисля първи инициативи за селото. Нужно е в току-що ремонтираното читалище на Цани Гинчево да се направи младежки клуб. Почистване и нова ограда е нужна на гробищния парк. Идва зима и трябва да е ясно запасени ли са възрастните с дърва.

До извънредните избори се стигна след като досегашният кмет Красимир Георгиев от ДПС подаде оставка и предпочете да работи като шофьор на автобус. Бившият управленец беше сред първите поздравили Динков за успеха. Пресният кмет смята да влезе в редиците на партия ГЕРБ и да оправдае гласуваното доверие.

Община Никола Козлево е емблематична за ГЕРБ, защото до последните местни избори винаги е била ръководена от ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България