Герджиков: Надявам се кадровите промени от служебния кабинет да бъдат оценени позитивно

Снимка: Пламен Стоименов

В администрацията на Министерски съвет не съм извършил нито едно уволнение. Това каза служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков от трибуната на Народното събрание по време на изслушването си за кадровите промени на служебния кабинет в администрацията.

Герджиков поясни, че с решение на правителството са били освободени 22 областни управители и 27 техни заместници. Служебният премиер посочи, че това не е нещо ново и даде пример със служебните кабинети на Стефан Софиянски и Георги Близнашки. Проф. Герджиков изрази надежда, че немалка част от кадровите промени ще бъдат оценени позитивно от новото правителство. „В рамките на 39-ия парламент аз бях този, който води парламентарния контрол и за миг не можех да допусна, че ще дойде време, в което аз да бъда контролиран“, каза проф. Герджиков и призова настоящите народни представители да имат едно наум.

„Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само уважението към институцията Народно събрание мотивира мен и моя екип да подготвим отговора по същество“, каза той.

Преди изборите не съм приемал на разговор нито един лидер на политическа партия, каза още служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков в отговор на въпрос от говорителя на БСП Елена Йончева за това колко пъти е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Имал съм разговори с г-н Борисов, но съжалявам, не си водя статистика. Разговорите не са много, но така или иначе такива разговори са полезни и необходими“, каза служебният министър-председател. Герджиков поясни, че е поканил в понеделник Бойко Борисов в Народното събрание да обсъдят проблемите с „Газпром“.

Служебният премиер поясни, че тези неща са нормални и подчерта, че това го е правил след изборите. Проф. Герджкиов обяви, че преди изборите не е приемал нито един лидер на политическа партия. По повод въпросите за sms-и, той заяви, че на такива вече не отговаря. В отговор на въпрос от народния представител от ПГ „Обединени патриоти“ Емил Димитров дали е разговарял с лидера на БСП Корнелия Нинова, Герджиков заяви: „С г-жа Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор“, каза той и посочи, че няма как в резултат на непроведени разговори да има назначения и уволнения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика