Герджиков отговаря на "Труд": Научил от съветниците си за скандалния законопроект, а те - от медиите

Огнян Герджиков не е бил запознат с изготвянето на пpoeĸтa зa въвeждaнe нa yceднaлнocт и зa пapлaмeнтapни и пpeзидeнтcĸи избopи. За него той научил от своя екип, който от своя страна разбрал от медиите. Това става ясно от отговорите на служебния премиер на въпроси на "Труд", които му бяха изпратени писмено.

Герджиков не е бил информиран за среща на „Дондуков“ 2, на която присъствали президентът Румен Радев, началникът на кабинета му Иво Христов и министърът на правосъдието Мария Павлова и на която бил повдигнат въпросът за тези промени. , който също бил на нея.

Служебният премиер също така не е бил информиран за разпореждане на президента към служителите на Министерство на правосъдието в законопроекта да бъдат добавени промени в Изборния кодекс. Все пак той уточнява: "Но имах известни очаквания."

На въпроса каква отговорност ще потърси от служебния министър на правосъдието Мария Павлова за разпространената вчера от министерството информация относно свалянето на проекта от обществено обсъждане, в случай че разказаното пред „Труд“ от Любомир Талев е вярно, отговорът на г-н Герджиков е: "Президентът е избрал министрите."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика