Герджиков си писа висока оценка

Служебният премиер Огнян Герджиков отчете работата на кабинета и се оцени с добър 4, но по четирибалната система. По думите му правителството се е справило добре с двете си основни задачи - провеждането на парламентарните избори и подготовката за председателството на Съвета на ЕС.

Вицепремиерът Стефан Янев, който отговаряше за организирането на изборите, каза, че те са преминали при много добра организация и спрямо изискванията на Изборния кодекс.

Министър-председателят отличи работата и на вицепремиера Деница Златева, която отговаря за европредседателството. Доказателство за нейните успехи било желанието на Бойко Борисов да я включи в състава на кабинета „Борисов 3”.

“Само партийният егоизъм на БСП попречи това да стане”, заяви Герджиков. Той разкри, че след партийното решение на левицата е поканил Корнелия Нинова на среща. Помолил я е да се преразгледа решението на Изпълнителното бюро на партията. Нинова е обещала да удовлетвори молбата, но резултатът останал същият. Самата Златева посочи като успех приетия финансов план и направените анализи на човекопотоците от летището до НДК и резиденция “Бояна”, които ще бъдат основните сгради за срещи. Кабинетът оставял 1,6 млрд. излишък, както и по-малко убийства и автокражби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика