Герджиков със списък с имена за еврокомисар

Името на българската кандидатура за еврокомисар е обсъждана тази вечер в президентството - информацията дойде от служебния премиер Огнян Герджиков. Той обясни, че всеки понеделник се среща с държавния глава Румен Радев, за да обсъждат “важни въпроси”.

“Днес ще говорим кой да е еврокомисар”, обясни министър-председателят пред Нова тв.

Герджиков не пожела да каже дали вече има фаворит за поста. “Има много подходящи, но трябва да се намери най-добрият”, каза премиерът.

В същото време от ГЕРБ дадоха да се разбере, че нямат нищо против временната власт да посочи човек за Еврокомисията, след като Кристалина Георгиева я напусна, за да заеме висока позиция в Световната банка.

“От наша страна няма да има проблеми. След оставката реших­ме, че назначенията и в Генералния щаб на отбраната, и номинацията за Брюксел е работа на този, който поема властта - в случая на президента Румен Радев и служебния му кабинет”, обяви лидерът на бившите управляващи Бойко Борисов.

До момента няма информация какъв списък с имена са обсъждали Огнян Герджиков и президентът Румен Радев и дали ще се нагърбят със задачата да посочат номинация за ЕК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика