Гери Дончева зарадва сирачета с играчки

Моделът и певицата Джина Стоева зарадваха малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип в Плевен

Популярните дами подариха играчки и лакомства

Популярната тв водеща Гери Дончева и попфолк изпълнителката Джина Стоева се обединиха около благородната кауза да помогнат на деца, лишени от родителски грижи. Известените с множеството си благотворителни каузи дами зарадваха с играчки и лакомства малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип в родния за Гери Плевен.

Децата, които са на възраст от 5 до 18 години, са се зарадвали не само на лакомствата и хубавите играчки, а и на компанията на своите популярни гости. За благородното начинание им съдействала доктор Елиза Георгиева. Следобедното рандеву приключило с усмивки и обещание за ново скорошно посещение.

“Преди месец, докато Мис Глобал Барбара Виторели ми беше на гости, се опитахме да посетим дома, но тогава имаше грип и не можеше да осъществим визитата. Разбрахме се с д-р Елиза Георгиева следващия път да бъде скоро и след като Джина Стоева ме попита къде е най-добре да отидем, веднага предложих там”, каза пред “Труд” Гери Дончева.

19-1Тя обясни, че Георгиева е основател на фондация “Свети Иван Рилски” и всяка година организира мероприятие, което има за цел да събере средства за направата на зъбни протези на възрастни хора, които не могат да си позволят това, както и за превенция рака на гърдата. “Тя е страхотен човек и винаги е добра идея да запозная някого с нея - в случая Джина, която също има добро сърце”, уточни красавицата.

По думите й докато пътували до Плевен с Джина са си говорили на приятни женски теми и денят им е бил страхотен.

“Децата много ни се зарадваха и както очаквах, се радваха повече на социалния контакт - на разговора с нас, на нашето внимание, отколкото на нещата, които им дарихме, въпреки че са им много нужни. Винаги апелирам хората да се срещат с такива деца, да създават приятелства и да бъдат в контакт с тях, защото това им е нужно за интегрирането в нашето общество, както и за тяхната увереност, самочувствие и прочие”, категорична е Гери Дончева.

“Да видиш усмивка на детско лице е най-хубавото чувство на света. Тръгнах си изключително заредена от ЦНСТ Плевен, но и малко тъжна. Нито едно дете не заслужава да живее без родители, но когато това по една или друга причина се е случило, ми се иска да има начин тези деца да растат в добри условия, с внимание и любов”, пък сподели певицата Джина Стоева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица