Германец трови бебешки храни, изнудва големи вериги за 10 милиона евро

Неидентифициран мъж в Германия изнудва водещи вериги супермаркети за 10 милиона евро, като заплашва да отрови бебешки храни. Това съобщиха от полицията в южния германски град Фридрихсхафен.

Компаниите са получили писма с исканията му. Писмо е получено и в полицията миналата събота. Заплахата се отнася до магазините на въпросните вериги в чужбина.

От полицията потвърдиха, че са проверени  съмнителни продукти и в пет от тях е открито веществото етилен гликол. В чист вид то представлява прозрачна безцветна и без мирис течност с леко мазна консистенция и сладникав вкус. Етилният гликол е отровен и при поглъщане в по-големи количества води до смърт.

В писмото изнудвачът заплашва, че ако искането му не бъде изпълнено, планира да сложи опасни вещества в храни в различни магазини в Германия и чужбина.

Властите побързаха да успокоят населението, че няма място за паника и, че отровни продукти не са открити в магазини извън Фридрихсхафен.

Полицията разполага със снимки на неидентифициран мъж, който оставя продукти в един от заплашените супермаркети.

Прокуратурата обяви, че предполагаемият извършител е на около 50 години. Властите отказаха да съобщят имената на засегнатите вериги.

5e_3hdzi9

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа