Германия води преговори със САЩ за разработване на ново поколение системи ПРО срещу руските ракети

Германия води тайни преговори със САЩ за получаване на достъп до секретна технология, която ще позволи разработването на ново поколение системи ПРО за противопоставяне на най-новите руски оръжия. Това съобщава Defense News, позовавайки се на доклад на министерството на отбраната на ФРГ.

Става дума за германската програма „Тактическа система за противовъздушна отбрана със среден обсег“ (TLVS), която се създава въз основа на „Системата за противовъздушна отбрана със среден обсег“ (MEADS) на компанията „Локхийд Мартин“.

Двете страни обсъждат предоставянето на Германия на „шесто ниво на достъп“ до американските технологии. Това ниво на достъп дава възможност да се прилага така нареченият симулатор на поведение на ракетата прихващач MSE PAC-3.

Предполага се, че този алгоритъм може точно да покаже как ракетата прихващач ще действа при вражеска атака със зададени параметри, т.е. дали може да я отрази или не. С помощта на MSE PAC-3 Берлин разчита да модернизира своята система TLVS, а също така се надява, че ще може да прихваща новите руски „Искандери“ и свръхзвукови ракети, пише DefenseNews. Изданието отбелязва, че за момента между Германия и САЩ няма взаимно разбирателство по този въпрос.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа