Германия е хегемонът на финалите

Германия е хегемонът на европейските първенства. Освен трите титли Бундестимът единствен се е класирал 13 пъти на всички финални турнири от старта им през 1972 година. Тони Кроос вдъхнови Германия за 4:0 над Беларус с два гола. За първи път от паметното 7:1 над Бразилия на полуфинала на Мондиал 2014 халфът на „Реал“ е участвал в две попадения – тогава заби едно и подаде за друго.

Не сме от фаворитите на европейското отсече – Кроос. - Знаем на какъв етап сме и че има по-силни. Важното е, че от мач на мач вървим нагоре.“

Джошуа Кимих пък е единственият, играл във всички 22 мача на Бундестима от началото на 2018 година. Матиас Гинтер, световен шампион от Бразилия, вкара първия си гол в 29 двубоя за националния тим. С него бе открит резултатът на стадиона в Мьонхенгладбах. Бранителят играе именно в местната гордост „Борусия“.

Холандия помогна на Германия да докосне и първото място в крайното класиране. „Лалетата“ на Роналд Куман завършиха само 0:0 на терена на Северна Ирландия. Така немците държат първото място в ръцете си и трябва да победя ирландците на свой терен във вторник. Гордостта на Холандия от по-добра статистика в директните двубои срещу Германия ще остане само за чест.

Белгия е най-впечатляващият отбор в евроквалификациите. Девет мача, девет победи и 32:2 голова разлика. Но дори и най-силният може да стане за смях. При галаскектакъла на братя Азар при 4:1 над Русия защитникът Дедрик Боята излезе титуляр с фланелката на резервата Миши Батшауи. Чак в 55-ата минута делегатът и съдиите осъзнаха куриозната грешка и накараха бранителя да я поправи. През цялото време Боята игра с титулярния номер 4 на шортите си. По-късно Батшауи влезе резерва.

Дедрик реализира мечтата си“, написа шеговито в туитър нападателят на „Челси“.

На струващия един милиард долара стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург преди 15 месеца „червените дяволи“ станаха трети в света. Сега направиха на пух и прах „сборная“ благодарение на два гола на Еден Азар, един на брат му Торстен и още един на Ромелу Лукаку. Новата звезда на „Реал“ е вкарал или асистирал поне на едно попадение във всяка от деветте квалификации.

Голямото дерби във вторник ще бъде в Кардиф. Уелс ще приеме Унгария с единствена цел – победа. А равенство може да върне в играта Словакия, която при подобен развой и успех над аутсайдера Азербайджан отива на Евро 2020.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт