Германия започна "Мисия Русия"

Германия започна "Мисия Русия" от... Дания. В подготовката си за Купата на конфедерациите световният шампион завърши едва 1:1 срещу "червения динамит". Селекционерът Йоаким Льов е поканил за малкото световно първенство отбор от младоци, "старите пушки" вече са по моретата. Джошуа Кимих, единственият от "Байерн" в състава, вкара със задна ножица изравнителния гол в 87-ата минута. И докато атаката на германците показваше острота, защитата демонстрираше слабост сред слабост.

Купата на конфедерациите е генералната репетиция на всеки домакин на мондиал. В него се събират шампионите на всеки континент, световният първенец и домакинът Льов забранява в отбора да се говори за Мондиал 2018 догодина. И с основание - селекционерът бе принуден да се лиши от всичките си големи звезди, безкрайно уморени от дългия сезон. Срещу Дания в титулярния състав имаше трима дебютанти. Логично погледите обаче ще бъдат насочени точно към Германия като могъщата сила и единствения световен шапион сред осемте участника. За да нахъса още повече младите си асове, немският футболен съюз обеща по 300 000 евро за титла. Именно от представянето на Купата на конфедерациите ще зависи кой ще получи шанс за изява и догодина на голямото световно. Това е единственото международно състезание, което Бундестимът още не е печелил.

Germany's defender Joshua Kimmich scores past Denmark´s Jannik Vestergaard (L) and Jens Stryger Larsen (R) during the friendly football match between Denmark and Germany in Brondby, Denmark on June 6, 2017. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Сега голямата звезда на турнира в Русия ще е Кристиано Роналдо. Въпреки че не почива и за секунда през годината, португалският капитан иска да атакува още един трофей по пътя към петата "Златна топка" в кариерата си. Кристиано е получил няколко дни почивка следфинала на Шампионската лига и отива на нов лагер. Истинско чудо е как издържа този (не)човек. Другите най-славни имена по руските терени идват от чилийската пустиня. Става въпрос за Алексис Сансеч и Артуро Видал. За разлика от съотборниците си звездите на Чили потвърдиха, че ще участват на Купата на конфедерациите. Шампионът на Южна Америка първи кацна на руска земя - още във вторник.

Драконовски мерки за сигурност взимат организаторите. Откриването и финалът ще са в Санкт Петербург - градът тази година вече бе мишена на терористичен акт. Въоржени до зъби полицаи ще охраняват не само стадионите, но също гари и летища. Мобилизирани са военни хеликоптери, които от птичи поглед да следят за събитията на земята. "На този етап няма опасност за футболисти и фенове - каза Алексей Лавричев от руската държавна сигурност. - Но потенциална заплаха има винаги и ние трябва да сме готови за нея."

Именно руските хулигани бяха като холивудски екшън герои по време на Евро 2016. Бойните бригади се биха най-много с англичаните. Сега обаче нито един от тях няма да бъде допуснат до стадионите на Купата на конфедерациите, а също и на Мондиал 2018. В този списък са сложени 191 хулигани.

ФИФА пък опитва с всяко издание да увеличава наградния фонд. Новият шампион ще получи 4,1 милиона долара. А всеки от участниците вече си е гарантирал 1,6 милиона. Финалистът на турнира взима 3,6 млн. долара. Премията за трето място е точно 3 милиона.

Спортният директор на германците Оливер Бирхоф обаче не е доволен. В опита да се създадат възможно най-добрите условия за отбора, гарантираните пари за федерацията не стигат. "Не е нормално да си доплащаме", отсече шампионът от Евро'96. За спечелването на световната титла в Бразилия преди три години Германия получи 35 милиона долара от наградния фонд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят