Германия за смях и срам: Скандали и тъпи оправдания след смъртта на сириеца в ареста

Албакр

Смъртта на сириеца Джабер Албакр, открит мъртъв в килията на следствения арест в Лайпциг, се превърна в тема №1 за германските медии.

Трупът на сириеца, заподозрян за подготовка на атентати в Германия, е бил открит в сряда вечерта. Официалната информация до момента е, че става дума за самоубийство.

Инцидентът веднага бе определен като невиждан гаф за немската правосъдна система. Последваха обяснения, които, са меко казано, смайващи.

На извънредна пресконференция, дадена днес от ръководството на следствието в лайпциг, стана ясно, че с Албакр е разговаряла психоложка, която няма никакъв опит с терористи. Липсвал е и преводач от арабски. В началото сириецът е бил контролиран в килията на всеки 15 минути, по-късно - на половин час. А трупът му е бил открит от служител на практикантски стаж.

Шефът на следствието - Ролф Якоб, заяви на пресконференцията, че не вижда никаква грешка, която да са допуснали подчинените му. Лично бил в отпуск и се прибрал вчера вечерта - тогава видял за първи път Албакр - вече мъртъв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа