Германия поиска от Русия сътрудничество заради напрежението в Европа

Германия поиска Русия да оказва конструктивно сътрудничество и да помага за успокояване на напреженията в Европа.

Това стана на среща на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер с руския му колега Сергей Лавров преди започващата днес годишна среща на министрите на външните работи на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Хамбург, предаде ДПА, цитирана от БТВ.

Канцеларията на германския външен министър определи разговорите като „сериозни“.

Щайнмайер е призовал още за незабавно хуманитарно примирие в Сирия и е приканил Лавров да работи за политическо решение на конфликта.

Близо 50 външни министри ще участват в двудневната годишна среща на ОССЕ в Хамбург. Очаква се основни теми на обсъждане да са Сирия и Украйна.

Преди срещата си с Щайнмайер Лавров разговаря с държавния секретар на САЩ Джон Кери, с когото обсъди положението в Сирия.

Кери и Лавров са обсъдили резултатите на водените многостранни консултации за постигане на прекратяване на огъня в Алепо и доставяне на хуманитарна помощ в този сирийски град „за десетки хиляди цивилни сирийци, които отчаяно се нуждаят от нея“, съобщи без повече подробности говорителят на Държавния департамент Джон Кърби, цитиран от ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия