Германска компания инвестира 15 млн. евро

Разкриват 1000 нови работни места

15 млн. евро ще инвестира германска компания в завод за производство на части за леки автомобили край Ловеч. Компанията “VOSS Automotiv” планира да разкрие 1000 нови работни места и да стартира производство до 6 месеца. Заводът ще бъде разположен на 15 хил. кв.м. Сред основните клиенти на концерна са водещи световни автомобилни марки. Така край Ловеч могат да се произвеждат компоненти за компанията Volkswagen с дъщерните му предприятия MAN и Аudi, както и Chrysler, GM и Navistar. Това стана ясно по време на официалното представяне на фирмата у нас, на което присъства и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Министърът връчи на управляващия директор на инвеститора за България Роланд Вайс и на управляващия директор на концерна д-р Щефан Ото удостоверение за предварителна административна помощ. Документът ще помогне на вложителя да получи по-бързо сертификат за клас инвеститор.

Караниколов подчерта, че над 170 фирми оперират в страната, произвеждайки компоненти и системи за водещите международни автомобилни марки. А броят на заетите в сектора у нас надхвърля 40 хил. души. За периода 2005 - юли 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 21 сертификата в автомобилната промишленост, а общият размер на инвестициите по проектите надхвърля 1 млрд. лв., каза министърът на икономиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции