Германските „Зелени” избутват партията на Меркел

ГСДП пада след „Алтернатива за Германия”

Одобрението в канцлера остава над 50%

Опозиционната германска партия на „Зелените”, която извърши неочакван пробив на изборите за Европейски парламент миналия месец, актуално се ползва с по-висо рейтинг на одобрение от управляващата коалиция на Християндемократите на канцлера Ангела Меркел.

Това сочат данни от серия официални социологически проучвания, цитирани от „Дойче Веле” в петък, голямата част от които потвърждават между 1 и 2 процента преднина на еколозите пред партията на канцлера. Според обобщената информация „Зелените” се ползват с одобрението на 26% от германските избиратели, с най-малко един процент пред ХДС/ХСС коалицията, водена от Меркел.

Същевременно традиционната опозиция от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) получава едва 12% от нагласите на избирателите и пада с един пункт под крайно-дясната „Алтернатива за Германия”.

Повечето от социологическите проучвания показват, че въпреки резултатите на партиите на базата на защитаваните от тях доктрини, одобрението в канцлера Ангела Меркел запазва стабилни позиции над 50%, посочват наблюдатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа