Германският вътрешен министър заяви, че няма да отстъпи в спора си с Меркел за имиграционната политика

Хорст Зеехофер

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви в публикувано днес интервю във в. "Зюддойче цайтунг", че няма да отстъпи в спора си с канцлерката Ангела Меркел за имиграционната политика на страната, предаде ДПА.

Зеехофер подчертава, че е решен да започне да връща на границата мигранти, регистрирани в друга държава от ЕС, освен ако бъде намерено друго приемливо решение. По думите му би било изключително необичайно за Меркел да използва политическата си власт за налагане на вето на плановете му. "Няма да позволим това да се случи", добавя той, подчертавайки, че канцлерката е направила голям въпрос от нещо дребно.

Острият спор за миграцията между Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел избухна тази седмица. ХСС иска от началото на следващия месец да започне да връща на границата всички бежанци, които вече са регистрирани в друга страна от ЕС. Германски депутати смятат, че планът може да доведе до разпадане на коалиционното правителство, припомня ДПА.

"Ако срещата на върха на ЕС не донесе ефективни решения, вече регистрираните в друга страна от ЕС мигранти ще бъдат връщани", заяви председателят на ХСС, визирайки предстоящата утре извънредна среща за миграцията. Той подчерта, че никога не е предлагал пълно затваряне на границата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа