Германският министърър на финансите: Великобритания все още е член на Г-20, не може да намали корпоративните данъци

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле отправи предупреждение към Великобритания във връзка с намаляването на корпоративните данъци, напомняйки, че докато страната е член на Европейския съюз, трябва да спазва правилата на блока, предаде Ройтерс.

Великобритания все още е член на Г-20, заяви Шойбле. Той припомни за договореността между двайсете водещи страни в света да не предприемат мерки, които биха засилили стопанската конкуренция между тях.

Коментарът на Волфганг Шойбле дойде след като стана ясно, че британският премиер Тереза Мей възнамерява да намали корпоративния данък в Обединеното кралство от 20 на 15 процента. Това съобщи вестник „Дейли Телеграф“, цитиран от Ройтерс.

Целта на Мей е да опита да задържи чуждестранните компании и да привлече нови инвеститори след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

Британският премиер ще огласи икономическата си програма по-късно днес пред лидери на британския бизнес. Очаква се в новата стратегия на британското правителство да залегнат инвестиции от милиарди лири в научните изследвания и развитието на технологиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа