Германският съд погва Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг си тръгва със звучен скандал от Германия. „Борусия“ (Дортмунд) продаде звездата си на „Арсенал“ за 63 милиона евро без допълнителните бонуси, но в същия ден играчът отказа да се яви в съда. Обамеянг трябваше да бъде разпитан за атентата срещу автобуса на отбора преди почти година. А специално заради него прокурор бе привикан, тъй като се очакваше трансферът в „Арсенал“. Съдията Петер Виндгетер побесня и обеща жестока санкция за Обамеянг, след като от „Борусия“ вдигнаха ръце.

Арсенал“ чупи два свои рекорда с трансфера. Сделката е най-голямата в историята на клуба, задмина покупката на Александър Лаказет от лятото. Освен това Обамеянг ще взима по 180 000 паунда седмично – това означава около 10 милиона евро нето годишно. Такова възнаграждение никой в историята на „Арсенал“ не е имало. Договорът му ще е за три години и половина. Преди две седмици „Арсенал“ договори и Хенрик Мхитарян, когото даде в замяна на Алексис Санчес в посока „Манчестър Юнайтед“.

Борусия“ веднага реагира също със звучен трансфер. В Дортмунд очакват Миши Батшауи от „Челси“. 24-годишният белгиец е резерва при Антонио Конте. В „Челси“ пък се очаква да вземат Оливие Жиру от „Арсенал“. Французинът бе желан и от „Борусия“, но семейството му не искало да напуска Лондон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят